Docenten - Christianne & Jannie

Christianne - Theaterdocent

Mijn naam is dus Christianne en ik ben 28 jaar. Ik ben opgegroeid in een klein gezin met mijn broer van 35 jaar oud en hele lieve ouders. Inmiddels heb ik een eigen huisje in het oude dorp, waar de deur altijd openstaat voor een lekker kopje thee! 4 jaar geleden ben ik afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. En na dat jaar heb ik een theater tussen jaar gedaan in Driebergen bij Youth for Christ. Mijn voorliefde voor theater begon natuurlijk al veel eerder. Ik heb namelijk altijd recreatiewerk gedaan, waar ik mij naar hartenlust uit kon leven in het spelen van allerlei theatertypetjes. Ook kreeg ik daar de ruimte en de vrijheid om een keer een musical te schrijven voor kinderen. Mijn eerste musical die ik schreef was Annie en daarna volgden er vele! Ik kwam erachter dat het heerlijk was om verhalen op papier te zetten, dit geeft mij veel plezier en ontspanning. Scripts schrijven is dan dus ook mijn favoriete onderdeel van de musicalschool. Tijdens mijn theater tussenjaar leerde ik veel theater en regisseer technieken. En deze mag ik nu weer overbrengen aan de kinderen en jongeren van musicalschool Light Up. Daarnaast werk ik 3 dagen in de week als persoonlijk ondersteuner op het kinder behandel centrum NOP in Emmeloord, waar ik ontzettend van geniet. En op vrijdag is het musicaldag. Wat ik leuk vind aan musicalles geven is dat het de perfecte mix kan zijn van hulpverlening, plezier maken, theater en verbinding leggen met de kinderen en de jongeren. Zoals de meesten van jullie weten is mijn drijfveer om alle leerlingen te laten schitteren. En je kunt pas echt schitteren als je van binnenuit lekker in je vel zit en je geliefd voelt. Pas dan kun je dat laten zien aan alle mensen om je heen. Mijn leidraad daarin is mijn geloof, ik geloof dat wij allen gemaakt zijn naar Gods evenbeeld en dat we mogen opstaan en schitteren zoals Jesaja 60:1 zo mooi verwoord! Ik wens jullie allen een prachtig musicalseizoen en vele schittermomenten toe. En dan nu het woord aan onze geweldig Jannie die ook met heel veel passie de musicallessen leid en die onze super gave naam bedacht heeft!
 

Jannie - Dansdocent 

Hallo allemaal, Mijn naam is Jannie Mazereeuw en ik ben 19 jaar oud. In Lelystad volg ik de opleiding “gespecialiseerd pedagogisch medewerker”. Mijn passie voor musical begon eigenlijk, inmiddels bijna 4 jaar terug, toen ik een berichtje op Facebook voorbij zag komen van de muziek school. Ik zing mijn hele leven al en keek altijd youtube video’s van dansjes in de hoop dat op een dag zelf ook te kunnen.
Wow! er zouden musical lessen komen waarin je les kreeg in dans, zang en toneel! “moee mag ik op musical? Pleeease?” En jahoor.. daar ging ik.. op naar de auditie! Braaf zenuwachtig zong ik een stukje en danste ik mee met de rest van de kinderen. In de eerste musical Annie kreeg ik de rol van mevrouw Grace. De rol die toen perfect bij mij paste, Grace was lief, rustig en zorgzaam. Ik was toen nog heel erg onzeker en dus mijn solo waar ik, vond ik toen, vrij hoog moest zingen, kwam er niet echt goed uit. Ik stond liever op de achtergrond. In dat jaar ben ik enorm gegroeid qua zelfvertrouwen en ook in mijn zang en spel. Het 2e jaar in de musical The sound of music kreeg ik de hoofdrol Maria. Ook die rol paste heel goed bij mij. Maria was nieuwsgierig, levendig en een groot hart voor kinderen. Net als mij. Ik vond het een heerlijke rol omdat ik in mijn rol heel veel bezig was met de kinderen. Afgelopen jaar was ik Lumiëre in Belle en het beest ook een fantastische rol waarin ik me helemaal kon uitleven. De laatste 3 jaar ben ik gegroeid in alles op het gebied van musical en het is hetgeen wat ik het allerliefst doe. Al was ik nog zo ziek, naar musical zou en moest ik gaan. Vorig jaar ben ik aangenomen bij een musicalopleiding in Zwolle en ben daar met dezelfde vaart weer gestopt omdat musical daar veel anders is dan wat wij doen op de musical school op Urk. Ik moest daar dingen doen waarmee ik mezelf  mee zou gaan verliezen. Ik ben heel erg blij dat ik hier bij de musical school de kans en het vertrouwen krijg om danslessen te geven. Dit is ook wat ik het komende jaar ga doen! En het gaat mij er niet om of de kinderen heel goed kunnen dansen, of dat alles perfect tegelijk gaat.. het gaat mij erom dat ze plezier hebben en genieten! En dan komt het uiteindelijk zelf allemaal goed. Christianne heeft mij altijd de tekst meegegeven “sta op en schitter” dat heb ik de afgelopen jaren gedaan, en ik voel me vereerd dat ik de komende jaren samen met Christianne deze tekst aan alle musical leerlingen mee mag gaan geven en hun mag laten schitteren. Toen ik nadacht over de tekst “sta op en schitter” kwam ik op de naam “Light Up” oplichten en dat is precies onze visie! Opstaan, schitteren, doen waar je goed in bent en wat je leuk vind! Ik hoop op een fantastisch jaar met jullie allemaal!